Media – video

foto Gerald Van Rafelghem

Kiknie

Video YSBEAR – Felix Ysenbaert

Een uptempo binnenkomer als muzikale ode aan onze manager Geert Decock, aka Kiknie.  Die roepnaam draagt onze onmisbare man in de schaduw al meer dan dertig jaar. Niemand weet hoe hij aan die naam gekomen is. ‘Vroag het moar an Kiknie’ is een veel gehoorde zin op tournee. Waar spelen we vanavond? Is er daar parkeergelegenheid? Zal er veel publiek zijn? Hoeveel krijgen we betaald? Vraag het maar aan Kiknie.

Voor ons dertigjarig bestaan, wilden we onszelf trakteren op een extra mooie clip en vonden in YSBAER een verwante ziel die direct op dezelfde golflengte zat. We gaven hem enkele dozen met foto’s, dvd’s, videocasettes,… om iets te maken rond onze ‘jubilee’ Uiteindelijk werd het een clip voor het nummer Kiknie van het nieuwe album doorspekt met foto’s en beelden uit die dozen. Nu gemixt met vroeger. Als je de tekst volgt, weet je waarom er van alles passeert tijdens de clip. Gecombineerd met de eindeloze fantasie en super toffe inbreng van YSBAER.

Verre rien

Video Chemisch Circus

De titeltrack is een onvervalste West-Vlaamse meestamper. Een anti-drinklied. Eentje dat wijst op de geneugten maar ook de gevaren van alcoholgebruik. Met rugdekking van de nachtegaal der nachtegalen Astrid Stockman die het nummer een gouden sopraanglans geeft. Een track die start als traditionele Scottish en uitmondt in een psychedelische Sun Ra Trance Dance. Dolfijntjes meets Daft Punk maar dan volledig analoog gespeeld. Elke baslijn, elke drumpartij, elke soundbite live opgenomen.

Petit Requiem

Video Zeno Willaert

Voorbode van het fonkelnieuw DF-Album ‘Verre Rien’ dat pas volgende zomer uitgebracht wordt. Een zalvend liedje over het lieve leven zelf, en de ‘gevaren’ die om elke hoek loeren. De troost zit hem in het eindrefrein:
‘Quand on n’a pas ce que l’on aime, il faut aimer ce que l’on a’.
Een kleine ode opgedragen aan alle mensen van goede wil.

Aankondiging Verre Rien Tour 2021

Video Gerald Van Rafelghem 

Wit konin

Festival Dranouter 2017

 

Vroage’t moar an Kiknie

festival Dranouter 2017